بسمه تعالی

ویژگی های اخلاقی قوم یهود از منظر قرآن کریم (بخش هفتم)

یزدفردا :حمید یزدانیان دانشجوی کارشناسی ارشد اخلاق -Hamid_yazdanian@yahoo.com

حب دنیا و علاقه شدید به جمع‌آوری ثروت
دنیا در آیات و روایات به آب شور تشبیه گردیده است که انسان هر چه می نوشد نه تنها تشنگی او برطرف نمی شود بلکه بر تشنگی او افزوده می گردد. یكی از معجزات قرآن، تذكر حرص و ولع یهود در جمع‌آوری مال و ثروت می‌باشد. قرآن كریم در آیه شریفه 96 سوره بقره می‌فرماید: «و لتجدنهم احرص الناس علی حیوة و من الذین اشركوا یود احدهم لو یعمر الف سنة و ما هو بمزحزحه من العذاب ان یعمر و الله بصیر بما یعملون»: «و آنان را مسلماً آزمندترین مردم به زندگی و [حتی حریص‌تر] از كسانی كه شرك می‌ورزند، خواهی یافت. هر یك از ایشان آرزو دارد كه كاش هزار سال عمر كند با آن كه اگر چنین عمری نیز به او داده شود ، وی را از عذاب دور نتواند كرد و خدا بر آنچه می‌كنند، بیناست.»
براساس این آیه شریفه، ملت یهود حریص‌ترین ملل در جمع‌آوری مال و ثروت می‌باشند. آنها فقط دنیا را می‌خواهند و از نظر آنها مهم نیست كه راه به دست آمدن آن حلال باشد یا حرام. حتی آنها از مشركان كه به طور طبیعی باید در جمع‌آوری ثروت از همه حریص‌تر باشند و در مورد راه به دست آمدن پول باكی نداشته باشند، حریص‌ترند.
حرص و ولع بنی‌اسرائیل آنچنان زیاد است كه دوست دارند هزار سال زنده بمانند و مال و ثروت جمع كنند. شاید هم چون از كردار بد خویش مطلعند و می‌دانند در آنجا دقیقاً به حساب‌ها رسیدگی می‌شود، دوست دارند زنده بمانند و مرگ هرگز به سراغشان نرود و به همین سبب از مرگ واقعاً وحشت دارند. اما قرآن می‌فرماید: طولانی شدن عمر هیچ گاه به حال آنها نفعی ندارد و نخواهد داشت. اما بالاخره باید تسلیم مرگ شوند. ترس و وحشت آنها از مرگ در آیات شریفه 6 و 7 سوره جمعه نیز آمده است.
ممكن است تصور شود ویژگی مذكور خاص بنی‌اسرائیل در زمان حضرت موسی (ع) بوده و بعداً ادامه نداشته است، اما طبق آیه شریفه 169 سوره اعراف، این موضوع همچنان به عنوان یك ویژگی اصلی و عمیق در یهود تداوم یافته است. براساس این آیه شریفه كسانی از بنی‌اسرائیل كه وارث پیشینیان خود شدند و معارف و احكام الهی را به ارث بردند، به طور طبیعی باید تقوا پیشه می‌كردند و از لذائذ ناپایدار دنیا و عوائدی كه مانع ثواب دائم و ابدی بود، چشم می‌پوشیدند اما با كمال تأسف «یأخذون عرض هذا الادنی» دو دستی این لذائذ را گرفته و خود را روی آن می‌افكنند و هیچ پروایی از جرم و گناه ـ هر قدر هم زیاد باشد ـ ندارند. حتی با كمال وقاحت می‌گویند «سینصرلنا» و به ناحق وعده آمرزش به خود می‌دهند، بدون این كه از گناه بازگشتی كرده باشند.
این راهبرد در قوم یهود همچنان ادامه یافته تا این كه امروز نیز به وضوح مشاهده می‌شود. آنچنان كه یك نویسنده غربی به نام «فرانك سالتر» ثابت كرده است گروه‌های یهودی آمریكا با وجود آن كه تنها 5/2% جمعیت این كشور را تشكیل می‌دهند اما در مورد مسائلی نظیر حمایت از اسرائیل، مهاجرت و به طور كلی سیاست‌های قومی، شدیداً اعمال نفوذ می‌نمایند. اطلاعات به دست آمده نشان می‌دهند كه درآمد سرانه یهودیان آمریكا تقریباً دو برابر غیریهودیان است. بر اساس فهرست «فوربس» بیش از یك چهارم ثروتمندترین مردم آمریكا را یهودیان تشكیل می‌دهند و به طور كلی یك سوم كل میلیونرهای آمریكایی، یهودی هستند. 20% اساتید دانشگاه‌های معتبر آمریكا نیز یهودی هستند و 40% مؤسسات حقوقی معتبر در شهرهای نیویورك و واشنگتن متعلق به یهودیان می‌باشد.
در سال 1996 تقریباً 300 سازمان یهودی در آمریكا فعالیت می‌كردند كه در مجموع بودجه‌ای بالغ بر 6 میلیارد دلار در اختیار داشتند. (لازم به ذكر است این مبلغ، از تولید ناخالص ملی نصف كشورهای عضو سازمان ملل بیشتر است.)

یزدفردا

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا